FREE SHIPPING ON ALL BUSHNELL PRODUCTS

kaméra Imaging termal infra red kalawan "suhu"

Prinsip gawé

Cahaya alam diwangun ku gelombang cahaya kalayan panjang gelombang anu béda.Jangkauan anu katingali ku panon manusa nyaéta 390-780nm.Gelombang éléktromagnétik anu langkung pondok ti 390nm sareng langkung panjang ti 780nm henteu tiasa dirasakeun ku panon manusa.Diantarana, gelombang éléktromagnétik kalayan panjang gelombang kirang ti 390nm aya di luar violet spéktrum cahaya katingali sareng disebut sinar ultraviolét;Gelombang éléktromagnétik leuwih panjang batan 780nm aya di luar beureum spéktrum cahaya katempo sarta disebut infra red, sarta panjang gelombangna rentang ti 780nm nepi ka 1mm.

Infrabeureum nyaéta gelombang éléktromagnétik kalayan panjang gelombang antara gelombang mikro jeung cahaya katempo, sarta ngabogaan hakekat sarua jeung gelombang radio jeung cahaya katempo.Di alam, sadaya obyék anu suhuna leuwih luhur ti nol mutlak (-273,15°C) terus mancarkeun sinar infra red.Fenomena ieu disebut radiasi termal.Téknologi pencitraan termal Infrabeureum ngagunakeun detektor radiasi termal mikro, obyektif pencitraan optik sareng sistem scanning opto-mékanis pikeun nampi sinyal radiasi infra beureum tina obyék anu bakal diukur, sareng pola distribusi énergi radiasi infra beureum anu difokuskeun dicerminkeun ka unsur fotosensitif tina detektor infra red. sanggeus nyaring spéktral jeung nyaring spasial, nyaeta, gambar termal infra red objék diukur discan jeung fokus kana unit atawa detektor spectroscopic, énergi radian infra red dirobah ku detektor kana sinyal listrik, nu amplified jeung dirobah jadi video standar. sinyal, sarta ditampilkeun salaku gambar termal infra red dina layar TV atawa monitor.

mmyte

Infrabeureum nyaéta gelombang éléktromagnétik kalayan hakekat anu sami sareng gelombang radio sareng cahaya katingali.Kapanggihna infra red mangrupakeun kabisat dina pamahaman manusa ngeunaan alam.Téknologi anu ngagunakeun alat éléktronik husus pikeun ngarobah sebaran suhu dina beungeut hiji obyék kana hiji gambar katempo ku panon manusa tur mintonkeun sebaran suhu dina beungeut obyék dina kelir béda disebut téhnologi imaging termal infra red.Alat éléktronik ieu disebut imager termal infra red.
Imager termal infra red ngagunakeun detektor infra red, obyektif pencitraan optik jeung sistem scanning opto-mékanis (téknologi pesawat fokus canggih ayeuna ngaleungitkeun sistem scanning opto-mékanis) pikeun nampa pola distribusi énergi radiasi infra red obyék anu bakal diukur sarta ngagambarkeun eta ka unsur photosensitive tina detektor infra red.Antara sistem optik jeung detektor infra red, aya mékanisme scanning optik-mékanis (gambar termal pesawat fokus teu boga mékanisme ieu) pikeun nyeken gambar termal infra red objék nu bakal diukur sarta museurkeun kana unit atawa detektor spéktroskopi. .Énergi pancaran infra red dirobah jadi sinyal listrik ku detektor, sarta gambar termal infra red dipintonkeun dina layar TV atawa monitor sanggeus Gedekeun tur konvérsi sinyal video standar.
Jenis ieu gambar termal pakait jeung médan distribusi termal dina beungeut obyék;Intina, nya éta diagram distribusi gambar termal tina radiasi infra red unggal bagian obyék anu diukur.Kusabab sinyalna lemah pisan, dibandingkeun jeung gambar lampu katempo, eta lacks gradasi jeung dimensi katilu.Dina raraga nangtoskeun widang distribusi panas infra red obyék diukur leuwih éféktif dina prosés aksi sabenerna, sababaraha ukuran bantu anu mindeng dipaké pikeun ngaronjatkeun fungsi praktis alat, kayaning kadali kacaangan gambar jeung kontras, standar nyata. koreksi, kelir palsu kontur gambar na histogram pikeun operasi matematik, percetakan, jsb.

Kaméra pencitraan termal ngajangjikeun dina industri darurat
Dibandingkeun sareng kaméra lampu katingali tradisional anu ngandelkeun cahaya alami atanapi ambient pikeun ngawaskeun kaméra, kaméra pencitraan termal henteu meryogikeun cahaya naon waé, sareng tiasa jelas gambar gumantung kana panas infra red anu dipancarkeun ku obyék éta sorangan.Kaméra pencitraan termal cocog pikeun lingkungan pencahyaan naon waé sareng henteu kapangaruhan ku cahaya anu kuat.Éta jelas tiasa ngadeteksi sareng mendakan target, sareng ngaidentipikasi target anu disamarankeun sareng disumputkeun henteu paduli siang atanapi wengi.Ku alatan éta, éta sabenerna bisa ngawujudkeun monitoring 24-jam.


waktos pos: May-28-2021