FREE SHIPPING ON ALL BUSHNELL PRODUCTS

Struktur jeung trend ngembangkeun modul kaméra

I. Struktur jeung ngembangkeun trend modul kaméra
Kaméra geus loba dipaké dina rupa-rupa produk éléktronik, utamana ngembangkeun gancang industri kayaning ponsel sarta tablet, nu geus disetir tumuwuhna gancang industri kaméra.Dina taun-taun ayeuna, modul kaméra anu dipaké pikeun ménta gambar geus jadi beuki loba dipaké dina éléktronika pribadi, otomotif, médis, jsb Contona, modul kaméra geus jadi salah sahiji asesoris standar pikeun alat éléktronik portabel kayaning telepon pinter jeung komputer tablet. .Modul kaméra anu dianggo dina alat éléktronik portabel henteu ngan ukur tiasa nyandak gambar, tapi ogé ngabantosan alat éléktronik portabel pikeun ngawujudkeun telepon pidéo instan sareng fungsi anu sanés.Kalayan tren pamekaran yén alat-alat éléktronik portabel janten langkung ipis sareng langkung hampang sareng pangguna ngagaduhan syarat anu langkung luhur sareng langkung luhur pikeun kualitas pencitraan modul kaméra, syarat anu langkung ketat disimpen dina ukuran umum sareng kamampuan pencitraan modul kaméra.Dina basa sejen, trend ngembangkeun alat éléktronik portabel merlukeun modul kaméra jang meberkeun ngaronjatkeun tur nguatkeun kamampuhan Imaging dina dasar ukuran ngurangan.

Tina struktur kaméra telepon sélulér, lima bagian utama nyaéta: sénsor gambar (ngarobah sinyal cahaya jadi sinyal listrik), Lensa, motor voice coil, modul kaméra jeung saringan infra red.Ranté industri kaméra tiasa dibagi kana lénsa, motor coil sora, saringan infra red, sénsor CMOS, prosesor gambar sareng bungkusan modul.Industri ngagaduhan ambang téknis anu luhur sareng tingkat konsentrasi industri anu luhur.Modul kaméra ngawengku:
1. A circuit board kalawan sirkuit sareng komponenana éléktronik;
2. Paket nu wraps komponén éléktronik, sarta rongga diatur dina iket;
3. A chip photosensitive listrik disambungkeun ka sirkuit, bagian ujung chip photosensitive dibungkus ku pakét, jeung bagian tengah chip photosensitive disimpen dina rongga;
4. A lénsa fixedly disambungkeun ka beungeut luhur iket;jeung
5. A filter langsung disambungkeun jeung lénsa, sarta disusun luhureun rohangan jeung langsung sabalikna chip photosensitive.
(I) Sénsor gambar CMOS: Produksi sénsor gambar butuh téknologi sareng prosés anu rumit.Pasar parantos didominasi ku Sony (Jepang), Samsung (Koréa Kidul) sareng Howe Technology (AS), kalayan pangsa pasar langkung ti 60%.
(II) Lénsa telepon sélulér: Lénsa mangrupikeun komponén optik anu ngahasilkeun gambar, biasana diwangun ku sababaraha potongan.Hal ieu dipaké pikeun ngabentuk gambar dina négatip atanapi layar.Lénsa dibagi kana lénsa kaca sareng lénsa résin.Dibandingkeun sareng lénsa résin, lénsa kaca gaduh indéks réfraktif anu ageung (ipis dina panjang fokus anu sami) sareng pancaran cahaya anu luhur.Salaku tambahan, produksi lénsa kaca sesah, tingkat ngahasilkeun rendah, sareng biayana luhur.Ku alatan éta, lénsa kaca lolobana dipaké pikeun alat fotografi high-end, sarta lénsa résin lolobana dipaké pikeun alat fotografik low-tungtung.
(III) Sora coil motor (VCM): VCM mangrupakeun jenis motor.Kaméra telepon sélulér loba ngagunakeun VCM pikeun ngahontal pokus otomatis.Ngaliwatan VCM, posisi lénsa bisa disaluyukeun pikeun nampilkeun gambar jelas.
(IV) modul kaméra: téhnologi bungkusan CSP geus laun jadi mainstream nu
Kusabab pasar ngagaduhan syarat anu langkung luhur sareng langkung luhur pikeun smartphone anu langkung ipis sareng hampang, pentingna prosés bungkusan modul kaméra parantos janten langkung menonjol.Ayeuna, prosés bungkusan modul kaméra mainstream kalebet COB sareng CSP.Produk kalawan piksel handap utamana rangkep dina CSP, sarta produk kalawan piksel luhur luhur 5M utamana rangkep dina COB.Kalayan kamajuan anu terus-terusan, téknologi bungkusan CSP laun-laun nembus kana 5M sareng produk luhur-luhur sareng kamungkinan janten arus utama téknologi bungkusan di hareup.Didorong ku telepon sélulér sareng aplikasi otomotif, skala pasar modul parantos ningkat laun-laun dina taun-taun ayeuna.

wqfqw

waktos pos: May-28-2021